loading...

nedjelja, 25. veljače 2018.

  • nedjelja, veljače 25, 2018


Koliko  god mislili da je svijet otišao do vraga ipakima još uvijek onih  koji su spremni pomoći. Baš onda kada vam se učini da je sve propalo  i  da nema spasa pojavi se neko i pomogne vam .
Svašta se danas može sresti u javnosti, posebno situacije u kojima je nekome potrebna vaša pomoć.Ova djevojka je odlučila pomoći  onima kojima je to bilo najpotrebnije.Ovo je priča o djevojci koja je pomogla nekoliko očajnim ljudima. Sve se desilo na jendoj  benziskoj pumpi . Dok je sipala gorvio primjetila je čovjeka na benzinskoj pumpi kako plače.
Primetila je nešto čudno – jer je čovjek bio u običnim sandalama i čarapama na tolikoj hladnoći . Onda je vidjela  da su mu u kolima žena sa rukama na licu i djeca na zadnjem sjedištu.Bez imalo razmišljanja, prišla je da vidi šta nije uredu. Objasnio joj je svoju situaciju grcajući i rekao kako ne može ništa da priušti porodici.Ona je odmah stavila svoju karticu u aparat na pumpi te platila da mu se napuni rezervoar.




On je bio iznenađen i šokiran  njenom ljubaznošću,prema potpunom strancu. Skoro da je zaboravio da  se nalazi na pumpi.Rekla mu je da ga Isus još uvijek posmatra i čuva.Kada je njegova žena izašla iz kola, devojka je vidjela da je potpuno prljava. Tada je uradila nešto  još  ljepše .
Odvela je do  svog auta , otvorila gepek pun nepoželjne odjeće i rekla ženi da uzme šta god  joj se svidi .Ubrzo se stvorila oko njih grupica ljudi  gdje im je svako od njih dao šta je mogao. Čovjek je dobio toplu jaknu.
Ljudi zaista znaju da budu nevjerovatni i saosjećajni, i u teškim vremenima. Svako bi mogao od nas da slijedi ovaj primjer…Neće vas ubiti  ako pomognete nekome
niti  će vama faliti .
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive