loading...

ponedjeljak, 20. veljače 2017.




Ovo poglavlje donosi objedinjeni materijal praktične primjene limuna u liječenju mnogih bolesti. Recepti su prikupljeni s različitih geografskih podneblja i uspješno su se stolječima koristili. 


PREHLADE 


Limun ima nezamjenjive osobine - pomaže da se izbace toksini kroz kožu, olakšava rad bubrega, utječe na mikrobe i viruse gripe, kao i na još dvadeset vrsta bakterija. Dobro je koristiti limun u kombinaciji s čajevima za preznojavanje, kao npr. od lipe i maline. 






GRIPA I PREHLADA 



Kod prvih simptoma prehlade može se pripremiti limunada: sitno nasjeckajte jedan limun i prelijte ga s dvije čaše zavrele vode. Ostavite da stoji dvadeset minuta. Ne stavljajte šećer. Popijte napitak tijekom jednog sata. Za vrijeme epidemije gripe, korisno je uzimati limunovo ulje. Spustite limun u zavrelu vodu na jednu minutu, zatim ga sameljite strojem za mljevenje mesa (zajedno s korom, ali bez sjemenki). Dodajte 100 g margarina bez mlječnih komponenti i 1-2 žlice grožđica. Čuvati i koristiti smjesu kao maslac. Kao preventiva za vrijeme epidemije odlično pomaže uzimanje najmanje 6-8 sendviča crnog kruha namazanih limunovim maslacem. 


UČINKOVITI LIJEK PROTIV GRIPE 










Pecite limun u pećnici dvadeset minuta. Zatim ga prepolovite i iscijedite sok u čašu vruće vode. Pijte taj napitak svakih pola sata, dok ne prestane groznica i dok ne padne temperatura. Da bi se zaštitili od gripe kada ste u kontaktu sa oboljelima, stavite kolut limuna u usta i držite ga dok ne prestane jako izlučivanje pljuvačke. 


PROTIV GRIPE I PREHLADE 


1) Tri limuna stavite da se peku u pećnici i kada omekšaju iscijedite sok, dodajte dvije žlice meda i žlicu konjaka. Dolijte 0,25 l vruće prokuhane vode. Napitak pijte vruć i u malim gutljajima. Prije ovoga je korisno napraviti kupku s ljekovitim biljkama (gospina trava, listovi breze, cvjetovi bazge ili lipe). Kada popijete napitak, lezite u topli krevet. Ovisno o težini bolesti, radite ovaj postupak 3-6 dana. 


2) Pomiješajte sok od dva limuna sa 100 g meda i otopite sastoike u tri čaše vruće prokuhane vode. Pijte umjesto vode. Kod bolesti sinusa i rinitisa, korisno je kapati u nos nekoliko kapi limuna 5-6 puta dnevno. 





PROTIV JAKOG KAŠLJA 


1) Vrlo će Vam pomoći kuhani limun - potrebno ga je kuhati deset minuta na slaboj vatri. Prepolovite ga i iscijedite sok u čašu, dodajte dvije žlice glicerina, dobro promiješajte i ulijte med da bi čaša bila puna. Ponovo sve dobro promiješajte


2) Kod jakih i čestih napada kašlja: uzimajte po dvije žličice smjese tri puta dnevno prije jela, a također i prije spavanja. Ako je kašalj jak, ali rijedak i suh - po žličicu prije i nakon doručka, ručka, večere i obavezno prije spavanja. Proporcionalno tome koliko se kašalj smanjuje, uzimajte smjesu dalje. 

3) Pomiješajte u istom odnosu sok od limuna, šećer u prahu i med. Smjesu prokuhajte na slaboj vatri do ujednačene mase. Ovaj lijek posebno vole djeca jer je ugodnog okusa i mirisa. Uzimajte po žlicu sirupa nekoliko puta na dan i kod napada kašlja. 










ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive