loading...

petak, 6. travnja 2018.

 
Sastojci
Za biskvit

-170 g čokolade za kuhanje
-115 g maslaca
-70 g šećera
-1 vanilin šećer
-3 jaja
-60 g oštrog brašna
-30 g kakaa
-prstohvat soli


Za kremu

-3 dl svježe iscijeđenog soka narančee
-3 žumanjka
-50 g šećera
-35 g gustina
-60 g maslaca
-malo ruma
-prstohvat soli
-kakao za posipavanje
Priprema
Priprema kreme

Iscijediti sok 2 naranče (3 dl). Zagrijavati sok na laganoj vatri. U zdjelici istući žumanjke sa šećerom, solju i rumom, umiješati gustin u smjesu s jajima, dobro izmiješati, dodati malo zagrijanog soka u smjesu, i sve dobro promiješati. Smjesu uliti u vrući sok i pjenjačom miješati dok ne zakipi. Kad se pojave mjehurići, maknuti s vatre. Skuhanu kremu prebaciti na navlaženi tanjur i prekriti prozirnom folijom da se ne stvori kožica. Staviti hladiti. U ohlađenu kremu umiksati maslac na sobnoj temperaturi.



Preprema biskvita

Zagrijati pećnicu na 180°. Na pari otopiti čokoladu s maslacem i solju. Kad se otope svi sastojci, umiješati šećer i miješati dok se ne rastopi. Prebaciti smjesu u posudu za miksanje. Miksati i dodavati jedno po jedno jaje. Dodavati malo po malo brašno prosijano s kakaom i nastaviti ručno miješati. Kad su se svi sastojci sjedinili, izliti smjesu u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 15 minuta.

Na ohlađeni biskvit namazati kremu, zagladiti površinu i posipati kakaom. Staviti hladiti. Rezati na kocke kad je kolač potpuno ohlađen.
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive